HOME BEZETTING WIE-ZIJN-WIJ REPERTOIRE MUZIEK FOTOBOEK NIEUWS/LINKS CONTACTEN FAQ-LIJST GASTENBOEK  
 
ROB VAN DRUNEN LITTEL
De eerste muzikale schreden werden zoals zo vaak in het ouderlijk huis gezet. Op de middelbare school te Haarlem speelde hij op gitaar in het schoolorkest. Deze band groeide door en heette tenslotte "Les Compagnons du Jazz". Op 21 jarige leeftijd volgde een verhuizing naar Eindhoven. Gezin, studie en loopbaan waren gedurende ruim 20 jaar hoofdoorzaak van muziek op een laag pitje.
Groovy Day jazzmuziek logo

Inmiddels woonachtig te Son en Breugel ontstond er opnieuw behoefte muziek te gaan maken. Al snel vond Rob aansluiting bij het "HTC-huisorkest" van de plaatselijke sportvereniging. Na afscheid van de Tubaspeler keek het orkest uit naar een nieuwe bassist. Dat was voor hem het moment om over te stappen op basgitaar. Aanvankelijk met frets, maar al heel snel werd een fretloze basgitaar aangeschaft.

Via een comboklas van de Eindhovense Muziekschool kwam het tot de oprichting van de "Mainstream Session" en de "Swingnotes" te Waalre. De fretloze basgitaar werd verwisseld voor de contrabas.
Klik hier
om terug te gaan
naar de pagina
WIE-ZIJN-WIJ
 
Rob op Basgitaar in de schoolband Buitenoptreden met de Mainstream Session Jazzica de vaste groep vanaf 1995 tot heden.

Jazzica Swingcombo, vanaf 1995 tot heden.
Jarenlang met de Swingnotes meegedaan. Rob in de Mainstream Session.
Boven links: schoolband, rechts: Mainstreem Session
Onder links: Swingnotes, rechts: Mainstreem Session

Via het "Jazzpodium De Gouden Bal", waar Rob een aantal jaren in het bestuur zat en jamsessions begeleidde, kwam hij in aanraking tijdens zo'n session met de pianist Rob van Heelsbergen. De muzikale vonk sloeg over. Samen hebben zij het "Jazzica Swingcombo" opgericht waarin zij tot op heden met veel plezier spelen.

Na nog bij de bands "Novasession" en "JazzFans" te hebben gespeeld kwam hij uiteindelijk terecht bij het "Groovy Day Jazztet".
 Even lekker meedoen met in Barcelona met straatmuzikanten
Met Spaanse straatmuzikanten in Barcelona.
 
Novasession 2008 Jazzfans optreden Kraay en Balder Jaarlijkse optredens in de Zwarte Pieten band
Novasession.
 
De band JazzFans tijdens een optreden bij jazzcafe Kraai & Balder te Eindhoven. Zwarte Pieten Band.
Test pagina op XHTML 1.0 Strict