HOME BEZETTING WIE-ZIJN-WIJ REPERTOIRE MUZIEK FOTOBOEK NIEUWS/LINKS CONTACTEN FAQ-LIJST GASTENBOEK  
 
FRANS VAN DE CAMP, slagwerk.
Frans startte met muziekmaken bij de Tilburgse "Stews" in oktober 1965, een band bestaande uit leerlingen van het St. Odulphuslyceum te Tilburg. Deze beatband ging in 1969 uiteen omdat de bandleden gingen studeren, respectievelijk beroepsmuzikant werden.
Groovy Day muziek logo
Klik hierom terug te gaan
naar de pagina WIE-ZIJN-WIJ
 


Frans vervolgde zijn muzikale loopbaan in december 1969 bij de Tilburgse "Wooltown Reformation", een swingorkest waarvan hij 15 jaar deel uitmaakte en met veel succes optrad.
   
Frans geconcentreerd   Schoolband "Stews" 1966. Optreden "Wooltown" '71.  

Ook speelde hij 6 jaar bij de "WOOLTOWN JAZZ BAND", het toen al befaamde en nog altijd bestaande oude stijlorkest uit Tilburg. Als drummer bij dit orkest begeleidde hij bij diverse gelegenheden bekende musici zoals klarinettist Jan Morks.


Vanaf 1985 legde Frans zich steeds meer toe op originele New Orleans jazz, en stapte over naar de "EASTERN LAKEPARADERS", een oude stijlorkest uit Den Bosch onder leiding van trompettist Thieu Prinsen.


Met hem werkte hij ook jaren lang samen bij de
"DIXIE DADDIES". Bij diverse podia was de band een vaste gast en trad ook op bij jazz festivals zoals Jazz in Duke Town waarbij ook werd opgetreden voor de radio.


In 1995 kwam Frans terecht bij de Eindhovense
"SAVOY JAZZMEN", waar hij tot 2006 met veel succes optrad, o.a. op jazz festivals en jazz clubs, zowel nationaal als internationaal. Hier speelde hij regelmatig samen met groot-heden uit de jazz wereld, waaronder Chris Barber, Pat Halcox, Gene Connor en het Rosenberg Trio. Ook nam hij CD's op.


Zijn verbintenis met de Savoy eindigde eind 2005, maar kort daarna werd zijn eerste band, de "Stews", na een reunie geherformeerd en wel in de originele bezetting. Regelmatig wordt opgetreden hetgeen hem veel speelplezier oplevert.


Sinds eind 2012 is Frans toegetreden tot het "GROOVY DAY" jazztet, Jazz zit hem toch in het bloed.
 
"Wooltown Reformation" Eerste persfoto: 1969  
 
"Wooltown Reformation" 1975  
   
"Wooltown Reformation" 1975
 
Drummer bij het orkest "Savoy Jazzband." uit Eindhoven "Wooltown Jazz Band" : 25 Jarig bestaan in 1980.
Test pagina op XHTML 1.0 Strict